Menu

+30 2421 0 29100

info@delikostas.gr

Δήλωση Αποστολής

Αποστολή μου είναι:

1.    η προστασία και η βελτίωση του μεγαλύτερου πόρου που διαθέτει ο άνθρωπος… του ίδιου του του εαυτού…. και

2.    η συνεχής ανάπτυξη και ανανέωση των πέντε διαστάσεων της φύσης του:

(α)  Της Σωματικής που περιλαμβάνει: την Άσκηση, την Διατροφή, την Αντιμετώπιση της Πίεσης.

(β)  Της Πνευματικής που περιλαμβάνει: την Διευκρίνιση των Αξιών, την Δέσμευση, την Μελέτη, τον Διαλογισμό και την Προσευχή.

(γ)  Της Νοητικής που περιλαμβάνει: το Διάβασμα, την Νοερή Απεικόνιση, τον Προγραμματισμό και το Γράψιμο.

(δ)  Της Συναισθηματικής που περιλαμβάνει την Εσωτερική Ασφάλεια και

(ε)  Της Κοινωνικής που περιλαμβάνει: την Υπηρεσία, την Μέθεξη, την Συνέργια.

Ο στόχος μου ήταν… είναι… και θα είναι:…  «Να κάνω αυτόν τον κόσμο καλύτερο, γι’ αυτήν και για τις επόμενες γενεές». 

Υπόσχομαι  λοιπόν στον εαυτό μου αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα, πως εφόσον υπάρχει έστω και ένα άτομο στον κόσμο, που προτιμά τις προκλήσεις της ζωής από την ασφάλεια, την συναρπαστική περιπέτεια της ύπαρξης από κάποιο ουτοπικό υποκατάστατο μιας ψευδούς ηρεμίας, θα συνεχίσω  με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι αφοσιωμένος  στην Διά Βίου, ουσιαστική και εις βάθος, εκπαίδευσή του. Θα συνεχίσω να βοηθώ τον οποιοδήποτε, να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό, έτσι ώστε να καταφέρει επιτέλους να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο. Γιατί αλλάζοντας  καθένας τη δική του ζωή, θα καταφέρουμε μακροπρόθεσμα όλοι μαζί, να αλλάξουμε τον κόσμο.

Δεν ξεχνώ ποτέ ότι: Η ελπίδα είναι καθήκον και όχι πολυτέλεια. Το να ελπίζεις, δεν σημαίνει να ονειρεύεσαι, αλλά να έχεις τη δύναμη να μετατρέπεις τα όνειρά σου σε πραγματικότητα. Ευλογημένοι είναι αυτοί που ονειρεύονται και που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το τίμημα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Όσο για μένα, δεν επιλέγω  να είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Είναι δικαίωμα μου να είμαι ασυνήθιστος. Αναζητώ πάντα την ευκαιρία και όχι την ασφάλεια. Διακινδυνεύω με ευφυή τρόπο, ονειρεύομαι και χτίζω, πέφτω και επιτυγχάνω. Αρνούμαι να ανταλλάξω την ελευθερία μου με την ευεργεσία. Αρνούμαι να ανταλλάξω την αξιοπρέπειά μου με την ελεημοσύνη. Δεν δειλιάζω μπροστά σε οποιοδήποτε ισχυρό, ούτε λυγίζω  μπροστά σε οποιαδήποτε απειλή.

Είμαι πλέον τόσο ισχυρός,  που τίποτα δεν μπορεί να ενοχλήσει την ειρήνη του μυαλού μου. Μιλάω πάντα για την καλή υγεία, την ευτυχία, την αφθονία και την ευημερία, σε κάθε πρόσωπο που συναντώ. Διακρίνω στον κάθε άνθρωπο, το ξεχωριστό χάρισμα που υπάρχει μέσα του και τον βοηθώ τόσο να το διακρίνει, όσο και να το αναδείξει. Βλέπω μόνο την ηλιόλουστη πλευρά των πάντων. Σκέφτομαι μόνο το καλύτερο, εργάζομαι μόνο για το καλύτερο και αναμένω μόνο το καλύτερο, πιστοποιώντας αυτό το γεγονός στον κόσμο όχι με δυνατές λέξεις, αλλά με μεγάλες πράξεις γιατί ξέρω ότι, οι πράξεις μου μιλούν τόσο δυνατά που κανείς δεν μπορεί να ακούσει τα λόγια μου. Έχω διαγράψει τα όποια λάθη του παρελθόντος και συγκεντρώνομαι προς τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του μέλλοντος, μέσω της παρούσης στιγμής. Εμπνέω τους ανθρώπους και με ακολουθούν, γιατί είμαι αληθινός και πιστός σε διαχρονικές αρχές και αξίες όπως: η Αγάπη, η Δικαιοσύνη, η Ακεραιότητα, η Εντιμότητα, η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, η Άδολη Προσφορά, η Ποιότητα, η Συνεχής Ανάπτυξη, η Υπομονή, η Γαλούχηση, η Ενθάρρυνση. Αρχές και Αξίες που είναι ΕΝΑ με τον  Εαυτό μου. 

Όλα αυτά, με κατέστησαν πολύ μεγάλο για να ανησυχώ, πολύ ευγενή  για να θυμώνω και πολύ ευτυχή για να επιτρέψω την παρουσία οποιουδήποτε προβλήματος στη ζωή μου. 

Αποτελεί Εθνική μου Κληρονομιά να στέκομαι όρθιος, περήφανος και άφοβος, να σκέπτομαι και να ενεργώ εγώ για μένα, να απολαμβάνω τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας μου και να αντιμετωπίζω τον κόσμο γενναία.

Με Αγάπη & Σεβασμό στον Άνθρωπο,

 

 

π. Γεώργιος ΔΕΛΗΚΩΣΤΑΣ ΜΒΑ