Menu

+30 2421 0 29100

info@delikostas.gr

Σεμινάρια

HomeΕκδηλώσειςΣεμινάρια
HomeΕκδηλώσειςΣεμινάρια

Νέος Κύκλος Σεμιναρίων 2019 - 2020

Το Κλειδί της Ζωής

 Το Κλειδί της Ζωής, είναι ένα ψυχοθεραπευτικό βιωματικό σεμινάριο και απευθύνεται σ’ όλους εσάς:

       i.        που επιλέγετε να μην είστε συνηθισμένοι άνθρωποι, μιας και πιστεύετε ότι το να είστε «διαφορετικοί» είναι δικαίωμα σας,

     ii.        που επιλέγετε την «ευκαιρία» να γίνετε η αλλαγή στην ζωή σας.


Στόχοι του Σεμιναρίου

Γενικός:

«Να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο γι’ αυτήν και τις επόμενες γενεές»

Ειδικοί Στόχοι:

Δημιουργία ανθρώπων  που μπορούν :

i.        να λειτουργούν στα πλαίσια της ομάδας, για το ατομικό αλλά ταυτόχρονα και το συλλογικό μέγιστο καλό, 

ii.      να δρουν μέσα στην σεμιναριακή τους ομάδα όχι ως υποσύνολα, αλλά ως ΕΝΑ.

iii.     να είναι πιο αποτελεσματικοί σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους.

iv.    να σκέφτονται και να δρουν αυτοί γι’ αυτούς.

v.     να στέκονται όρθιοι, περήφανοι, άφοβοι.

vi.  να είναι αποτελεσματικότεροι σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους, τόσο προσωπικά, συναισθηματικά, νοητικά, σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά, όσο και οικονομικά και επαγγελματικά.


Διάρθρωση Εισηγήσεων

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει για 4η συνεχόμενη χρονιά λόγω της μεγάλης ζήτησης του. Στηριζόμαστε πάνω στις επτά συνήθειες Stephen R. Covey και  εργαζόμαστε «επάνω» στο βασικό σας χαρακτήρα, έτσι ώστε:

i. Να σκέφτεστε πριν δράσετε.

Το να σκέφτεστε πριν δράσετε σημαίνει κάτι παραπάνω από το να παίρνετε πρωτοβουλίες. Σημαίνει ότι αναγνωρίζετε πως είστε υπεύθυνοι για τις επιλογές σας και έχετε την ελευθερία να επιλέγετε με βάση αρχές και αξίες και όχι με βάση διαθέσεις και περιστάσεις. Όσοι σκέφτονται πριν ενεργήσουν είναι φορείς αλλαγής και επιλέγουν να μην είναι θύματα, να μην είναι αντιδραστικοί, να μην ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους.

ii. Να ξεκινάτε έχοντας τον τελικό στόχο στο μυαλό σας.

Τα άτομα, οι οικογένειες, οι ομάδες και οι οργανισμοί διαμορφώνουν το μέλλον τους δημιουργώντας πρώτα μια νοητική εικόνα για κάθε έργο, μεγάλο ή μικρό, προσωπικό ή διαπροσωπικό. Δεν περνούν απλώς τη μία μέρα μετά την άλλη χωρίς σαφή σκοπό κατά νου. Ταυτίζονται με τις αρχές, τις σχέσεις και τους σκοπούς που έχουν μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτούς και δεσμεύονται απέναντι τους.

iii. Να θέτετε σωστές προτεραιότητες.

Προτεραιοποίηση σημαίνει ότι οργανώνετε και υλοποιείτε το καθετί με βάση τις πιο σημαντικές προτεραιότητές σας. Σημαίνει ότι, όποια κι αν είναι η περίσταση, ζείτε με βάση τις αξίες τις οποίες εκτιμάτε περισσότερο και ωθείστε από αυτές, όχι από τα επείγοντα και τις δυνάμεις που σας περιβάλλουν.

iv. Να λειτουργείτε σύμφωνα με το μοντέλο "Κερδίζεις- Κερδίζω"

Η λογική του Κερδίζεις – Κερδίζω είναι η στάση του μυαλού και της καρδιάς που διαρκώς επιδιώκει το αμοιβαίο όφελος και τον αλληλοσεβασμό σ’ όλες τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων. Σημαίνει ότι σκεφτόμαστε με όρους αφθονίας και ευκαιρίας, όχι με όρους έλλειψης και εχθρικού ανταγωνισμού. Σημαίνει ότι δεν σκεφτόμαστε εγωιστικά (κερδίζω – χάνεις), ούτε ως μάρτυρες (χάνω – κερδίζεις). Σκεφτόμαστε με βάση το «εμείς» και όχι με βάση το «εγώ».

v. Να μπορείτε πρώτα να κατανοείτε τους άλλους και μετά να γίνεστε κατανοητοί.

Όταν ακούμε με πρόθεση να κατανοήσουμε τους άλλους κι όχι με πρόθεση να απαντήσουμε, αρχίζουμε να χτίζουμε μια ειλικρινή επικοινωνία και σχέση. Στη συνέχεια, οι ευκαιρίες να μιλήσουμε ανοικτά έρχονται πιο φυσικά και άνετα. Η προσπάθεια να κατανοήσουμε χρειάζεται σεβασμό στην άποψη του άλλου. Η προσπάθεια να γίνουμε κατανοητοί χρειάζεται θάρρος. Η αποτελεσματικότητα έγκειται στην εξισορρόπηση ή την ανάμιξη των δύο.

vi. Να δημιουργείτε συνεργίες.

 Η συνεργία είναι η «τρίτη» εναλλακτική λύση. (όχι με τον δικό μου τρόπο, όχι με τον δικό σου τρόπο, αλλά με ένα τρίτο τρόπο ο οποίος είναι καλύτερος απ’ ότι θα σκεφτόταν ο καθένας μας από μόνος του). Είναι καρπός του σεβασμού, της εκτίμησης, ακόμα και της εξύμνησης των διαφορών του άλλου. Είναι το είδος της δημιουργικής συνεργασίας που λέει ότι 1+1 = 3, 11,111… ή και παραπάνω. Η συνεργία είναι επίσης απαραίτητη για κάθε αποτελεσματική ομάδα ή συνεργασία. Κάθε συνεργιστική ομάδα, είναι ομάδα μελών που αλληλοσυμπληρώνονται. Ομάδα έτσι οργανωμένη, ώστε τα δυνατά σημεία κάποιων να αντισταθμίζουν τις αδυναμίες άλλων. Με αυτό τον τρόπο βελτιστοποιείτε και αξιοποιείτε τα δυνατά σημεία, εξουδετερώνοντας τα αδύνατα.

vii. Να ανανεώνεστε διαρκώς.

Σημαίνει την συνεχή ανανέωση των πέντε βασικών διαστάσεων της ζωής: της σωματικής (που περιλαμβάνει την Άσκηση, την Διατροφή, την Αντιμετώπιση της Πίεσης), της πνευματικής (που περιλαμβάνει την Διευκρίνιση των Αξιών, την Δέσμευση, την Μελέτη, τον Διαλογισμό και την Προσευχή), της διανοητικής (που περιλαμβάνει το Διάβασμα, την Νοερή Απεικόνιση, τον Προγραμματισμό και το Γράψιμο), της κοινωνικής (που περιλαμβάνει την Υπηρεσία, την Μέθεξη, την Συνεργία)  και της συναισθηματικής (που περιλαμβάνει την Εσωτερική Ασφάλεια). Ενισχύει τη δυνατότητα μας να ζούμε όλα όσα προαναφέραμε αποτελεσματικά.


Διάρκεια Προγράμματος  9 μήνες

Ημερομηνία Έναρξης: Οκτώβριος 2018

Ημερομηνία Λήξη:        Ιούνιος 2019

 

 

 


ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Διάρκεια Προγράμματος  9 μήνες

Ημερομηνία Έναρξης: Οκτώβριος 2019

Ημερομηνία Λήξη:        Ιούνιος 2020