Menu

+30 2421 0 29100

[email protected]

Home

Home
Home

Νέος Κύκλος Σεμιναρίων 2020 - 2021

seminario

Το Κλειδί της Ζωής

Ένα βιωματικό σεμινάριο Μετασχηματιστικής Προσωπικής Ηγεσίας και Μάνατζμεντ Αλλαγών διάρκειας 70 ωρών, που στοχεύει στην συστημική αλλαγή της ζωής. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να ανακαλύπτουν τρόπους που θα τους βοηθήσουν να αλλάξουν ριζικά τα προβληματικά κομμάτια της ζωής τους, να σκέφτονται και να δρουν αυτοί γι’ αυτούς πιο αποτελεσματικά σε όλα τα επίπεδα, με θάρρος και αυτογνωσία. Εκπαιδεύονται επίσης στο να βάζουν στόχους και προτεραιότητες, να λειτουργούν με αμοιβαίο όφελος, να κατανοούν τους άλλους και να γίνονται κατανοητοί, να δημιουργούν συνεργιστικές σχέσεις και να ανανεώνονται διαρκώς. Τελικός στόχος η αποτελεσματικότητα σε κάθε επίπεδο της ζωής τους.


Σκοπός

Μετασχηματιστική Προσωπική Ηγεσία

Μάνατζμεντ ΑλλαγώνΜαθησιακοί Στόχοι

Δημιουργία ανθρώπων  που μπορούν :

i.  να λειτουργούν στα πλαίσια της ομάδας, για το ατομικό αλλά ταυτόχρονα και το συλλογικό μέγιστο καλό, 

ii. να δρουν μέσα στην σεμιναριακή τους ομάδα όχι ως υποσύνολα, αλλά ως ΕΝΑ.

iii. να είναι πιο αποτελεσματικοί σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους.

iv. να σκέφτονται και να δρουν αυτοί γι’ αυτούς.

v.  να στέκονται όρθιοι, περήφανοι, άφοβοι.

vi. να είναι αποτελεσματικότεροι σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους, τόσο προσωπικά, συναισθηματικά, νοητικά, σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά, όσο και οικονομικά και επαγγελματικά.


Διάρθρωση Εισηγήσεων

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει για 4η συνεχόμενη χρονιά λόγω της μεγάλης ζήτησης του. Στηριζόμαστε πάνω στις επτά συνήθειες Stephen R. Covey και  εργαζόμαστε «επάνω» στο βασικό σας χαρακτήρα, έτσι ώστε:

i. Να σκέφτεστε πριν δράσετε.

Το να σκέφτεστε πριν δράσετε σημαίνει κάτι παραπάνω από το να παίρνετε πρωτοβουλίες. Σημαίνει ότι αναγνωρίζετε πως είστε υπεύθυνοι για τις επιλογές σας και έχετε την ελευθερία να επιλέγετε με βάση αρχές και αξίες και όχι με βάση διαθέσεις και περιστάσεις. Όσοι σκέφτονται πριν ενεργήσουν είναι φορείς αλλαγής και επιλέγουν να μην είναι θύματα, να μην είναι αντιδραστικοί, να μην ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους.

ii. Να ξεκινάτε έχοντας τον τελικό στόχο στο μυαλό σας.

Τα άτομα, οι οικογένειες, οι ομάδες και οι οργανισμοί διαμορφώνουν το μέλλον τους δημιουργώντας πρώτα μια νοητική εικόνα για κάθε έργο, μεγάλο ή μικρό, προσωπικό ή διαπροσωπικό. Δεν περνούν απλώς τη μία μέρα μετά την άλλη χωρίς σαφή σκοπό κατά νου. Ταυτίζονται με τις αρχές, τις σχέσεις και τους σκοπούς που έχουν μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτούς και δεσμεύονται απέναντι τους.

iii. Να θέτετε σωστές προτεραιότητες.

Προτεραιοποίηση σημαίνει ότι οργανώνετε και υλοποιείτε το καθετί με βάση τις πιο σημαντικές προτεραιότητές σας. Σημαίνει ότι, όποια κι αν είναι η περίσταση, ζείτε με βάση τις αξίες τις οποίες εκτιμάτε περισσότερο και ωθείστε από αυτές, όχι από τα επείγοντα και τις δυνάμεις που σας περιβάλλουν.

iv. Να λειτουργείτε σύμφωνα με το μοντέλο "Κερδίζεις- Κερδίζω"

Η λογική του Κερδίζεις – Κερδίζω είναι η στάση του μυαλού και της καρδιάς που διαρκώς επιδιώκει το αμοιβαίο όφελος και τον αλληλοσεβασμό σ’ όλες τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων. Σημαίνει ότι σκεφτόμαστε με όρους αφθονίας και ευκαιρίας, όχι με όρους έλλειψης και εχθρικού ανταγωνισμού. Σημαίνει ότι δεν σκεφτόμαστε εγωιστικά (κερδίζω – χάνεις), ούτε ως μάρτυρες (χάνω – κερδίζεις). Σκεφτόμαστε με βάση το «εμείς» και όχι με βάση το «εγώ».

v. Να μπορείτε πρώτα να κατανοείτε τους άλλους και μετά να γίνεστε κατανοητοί.

Όταν ακούμε με πρόθεση να κατανοήσουμε τους άλλους κι όχι με πρόθεση να απαντήσουμε, αρχίζουμε να χτίζουμε μια ειλικρινή επικοινωνία και σχέση. Στη συνέχεια, οι ευκαιρίες να μιλήσουμε ανοικτά έρχονται πιο φυσικά και άνετα. Η προσπάθεια να κατανοήσουμε χρειάζεται σεβασμό στην άποψη του άλλου. Η προσπάθεια να γίνουμε κατανοητοί χρειάζεται θάρρος. Η αποτελεσματικότητα έγκειται στην εξισορρόπηση ή την ανάμιξη των δύο.

vi. Να δημιουργείτε συνεργίες.

 Η συνεργία είναι η «τρίτη» εναλλακτική λύση. (όχι με τον δικό μου τρόπο, όχι με τον δικό σου τρόπο, αλλά με ένα τρίτο τρόπο ο οποίος είναι καλύτερος απ’ ότι θα σκεφτόταν ο καθένας μας από μόνος του). Είναι καρπός του σεβασμού, της εκτίμησης, ακόμα και της εξύμνησης των διαφορών του άλλου. Είναι το είδος της δημιουργικής συνεργασίας που λέει ότι 1+1 = 3, 11,111… ή και παραπάνω. Η συνεργία είναι επίσης απαραίτητη για κάθε αποτελεσματική ομάδα ή συνεργασία. Κάθε συνεργιστική ομάδα, είναι ομάδα μελών που αλληλοσυμπληρώνονται. Ομάδα έτσι οργανωμένη, ώστε τα δυνατά σημεία κάποιων να αντισταθμίζουν τις αδυναμίες άλλων. Με αυτό τον τρόπο βελτιστοποιείτε και αξιοποιείτε τα δυνατά σημεία, εξουδετερώνοντας τα αδύνατα.

vii. Να ανανεώνεστε διαρκώς.

Σημαίνει την συνεχή ανανέωση των πέντε βασικών διαστάσεων της ζωής: της σωματικής (που περιλαμβάνει την Άσκηση, την Διατροφή, την Αντιμετώπιση της Πίεσης), της πνευματικής (που περιλαμβάνει την Διευκρίνιση των Αξιών, την Δέσμευση, την Μελέτη, τον Διαλογισμό και την Προσευχή), της διανοητικής (που περιλαμβάνει το Διάβασμα, την Νοερή Απεικόνιση, τον Προγραμματισμό και το Γράψιμο), της κοινωνικής (που περιλαμβάνει την Υπηρεσία, την Μέθεξη, την Συνεργία)  και της συναισθηματικής (που περιλαμβάνει την Εσωτερική Ασφάλεια). Ενισχύει τη δυνατότητα μας να ζούμε όλα όσα προαναφέραμε αποτελεσματικά.


Διάρκεια

70 Ώρες

(35 Συναντήσεις)

Τμήματα

Απογευματινά


Τόπος

Βόλος


Θέσεις Περιορισμένες

Εγγραφές Σεμιναρίου από 23 Σεπτεμβρίου 2020 έως 02 Οκτωβρίου 2020 *** Έναρξη Σεμιναρίου: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Μέτρα Προστασίας

Ο ειδικός σεμιναριακός χώρος του Ελληνικού Ινστιτούτο Συστημικής Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης Γεώργιος Δεληκώστας (Λαχανά 38, Βόλος) πληροί όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τον Νόμο για τον Covid-19, ενώ τα τμήματα για τη φετινή χρονιά θα αποτελούνται από μικρό αριθμό συμμετεχόντων.