Menu

+30 2421 0 29100

[email protected]

Home

Home
Home

Daily Reminder

wwwp13-9-2021

14η ημέρα


Διασκέδαση είναι μια δραστηριότητα που μας απομακρύνει από οποιαδήποτε στρεσογόνα κατάσταση και μας χαρίζει χαρά και ευεξία. Είναι μια διαδικασία που μας δημιουργεί την αίσθηση της ευχαρίστησης, μας απομακρύνει για λίγο από τον αγχωτικό ρυθμό και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και μας βοηθά να χαλαρώσουμε. Έχουμε αναρωτηθεί όμως πόσες φορές διασκεδάζουμε πραγματικά στην καθημερινότητά μας; Μπορεί η διασκέδαση να ενσωματωθεί σε όλους τους τομείς της ζωής μας και σε κάθε μας δραστηριότητα; Ή απλά διασκεδάζουμε μόνο όταν αποφασίζουμε να δώσουμε λίγο ελεύθερο χρόνο στον εαυτό μας; Είναι άραγε η διασκέδαση δική μας επιλογή; Πώς θα διαμορφωνόταν η καθημερινή μας ζωή αν υπενθυμίζαμε στον εαυτό μας «Σήμερα επιλέγω να διασκεδάζω με ότι κάνω».

Για τους περισσότερους από εμάς είναι δύσκολο να εντάξουμε τη διασκέδαση στην καθημερινή μας ζωή και στις δραστηριότητες μας. Πολλές φορές δεν ευνοεί το εργασιακό μας περιβάλλον, το άγχος αν θα ανταπεξέλθουμε στη δουλειά μας, στις υποχρεώσεις μας, στα οικονομικά μας. Άλλες φορές έχουμε προβλήματα στην προσωπική μας ζωή που μοιάζουν απροσπέλαστα, θέματα υγείας, ακόμη και οικογενειακά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και να μας απασχολούν συνεχώς. Όλα αυτά λοιπόν μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από το να περνάμε καλά και φτάνουμε σε ένα σημείο που η διασκέδαση να μας φαίνεται μακρινό όνειρο. Πολλές φορές ακόμη και στον ελεύθερό μας χρόνο που θεωρητικά έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να περάσουμε καλά μας κυριεύει το άγχος για όλα τα παραπάνω και δεν δίνουμε το εκατό τοις εκατό του εαυτού μας στη στιγμή. Στη στιγμή δηλαδή που έχουμε την ευχέρεια να διασκεδάσουμε. Εστιάζοντας όμως σε όλα αυτά πως θα μπορέσουμε να διασκεδάζουμε με ό,τι και να κάνουμε;

Θα ήταν πολύ εποικοδομητικό για όλους μας να χαλαρώσουμε τελικά και να βοηθήσουμε το μυαλό μας να ξεφύγει από τη δίνη του αγχωτικού ρυθμού της καθημερινότητας. Ας σκεφτούμε ότι δεν μας ανήκουν όλα τα προβλήματα του κόσμου. Ας προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Στη δουλειά μας, στο σπίτι μας, στον ελεύθερό μας χρόνο, στις δραστηριότητες μας, στην έξοδό μας σε όλα. Πάντα μας συμβαίνουν όμορφα πράγματα αρκεί να είμαστε εκεί για να μπορέσουμε να τα δούμε. Και όταν τα συνειδητοποιούμε πρέπει να τα ζούμε με όλο μας το είναι. Αυτό είναι διασκέδαση. Τα ωραία πρέπει να τα χαιρόμαστε την ώρα που συμβαίνουν γιατί οι στιγμές περνάνε και δεν γυρίζουν πίσω.

Με την επιλογή μας λοιπόν να διασκεδάζουμε με ότι κάνουμε μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Ας εστιάσουμε στη θετική πλευρά των πραγμάτων και όχι πάντα στα προβλήματα και στο άγχος. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να περάσουν όλα μας τα προβλήματα για να μπορέσουμε να διασκεδάσουμε. Ας μάθουμε να περνάμε καλά σε όλες τις φάσεις της ζωής μας. Κάποιος κάποτε μου είπε «Μην σπαταλάς τη ζωή σου περιμένοντας να περάσει η καταιγίδα. Μάθε να χορεύεις στη βροχή». Πόσο δίκιο είχε!

Της Μαρίας Παπαλεξοπούλου

Δες εδώ το σημερινό Daily Reminder

Άκουσε εδώ το σημερινό Daily Reminder