Συμβουλευτική

«Αν ξέρεις ΤΙ, πάντα βρίσκεται κάποιος που ξέρει το ΠΩΣ»

«Αν κάποιος δεν ξέρει σε ποιο λιμάνι οδηγεί το σκάφος του, κανένας άνεμος δεν είναι ευνοϊκός»

 «Πάνω από είκοσι χρόνια βιωματικής πνευματικής καθοδήγησης και η εμπειρία από θέσεις ευθύνης διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης, και εκπόνησης στρατηγικού σχεδιασμού σε επιχειρήσεις, μου έχουν χαρίσει αμέτρητες στιγμές πληρότητας, βιώνοντας μαζί με τους ανθρώπους που μου εμπιστεύτηκαν την καθοδήγησή τους, την θεαματική αλλαγή στη ζωή τους με σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Γιατί μπορεί η αλλαγή, όπως πολύ σωστά λέγεται από πολλούς ειδικούς, να συντελείται μέσα σε μία μόνο στιγμή, εκείνη την στιγμή που θα πεις «φτάνει, ως εδώ, θέλω να αλλάξω, θέλω να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου»… αλλά η επιτυχία κρίνεται στην προσωπική δέσμευση και στην συνέπεια με την οποία υλοποιείται το σχέδιο δράσης που οδηγεί στην αλλαγή και εξασφαλίζει την διατήρησή της.

Με γνώμονα αυτή την γνώση και με την πολύτιμη βοήθεια μιας ομάδας συνεργατών που μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και αξίες, βοηθάμε ανθρώπους όπως εσύ, που δεν επαναπαύονται στην διαπίστωση της επιθυμίας για αλλαγή, αλλά αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους να προχωρήσουνε στην δράση, να αλλάξουν τη ζωή τους με συγκεκριμένο, μετρήσιμο και μόνιμο τρόπο.»

(π. Γ. Δεληκώστας ΜΒΑ, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Συστημικής Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γεώργιος Δεληκώστας»)

simvoleutiki

Η εταιρεία μας υιοθετώντας μια συστημική προσέγγιση της ανθρώπινης φύσης, αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους σε δύο επίπεδα, σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, και πιο συγκεκριμένα:

Στο επίπεδο αυτό, και ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ανθρώπου, η παρέμβαση μας γίνεται μέσω ατομικών ή ομαδικών συνεδριών, σε τέσσερα στάδια, δίνοντας απαντήσεις στα παρακάτω βασικά ερωτήματα (Ποιος…; Που…; Τί…; και Πώς…;):

ΣΤΑΔΙΟ 1: «ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;»

Μέσα από μία συνεργιστική και διερευνητική διαδικασία, βοηθάμε τους ανθρώπους που απευθύνονται σε εμάς, να συνειδητοποιήσουν τα πλαίσια μέσα στα οποία λειτουργούν την δεδομένη χρονική περίοδο αλλά και στην έως τώρα πορεία της ζωής τους (αυτοματισμοί, ανάγκες, προσδοκίες).

ΣΤΑΔΙΟ 2: «ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΑΣΩ;»

Με βιωματική καθοδήγηση, σας δίνουμε την ευκαιρία να εξερευνήσετε, να ανακαλύψετε και να αποσαφηνίσετε τους τρόπους που θα σας οδηγήσουν σε μια ζωή ικανοποιητική, αποτελεσματική και δημιουργική.

ΣΤΑΔΙΟ 3: «ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ;»

Μαζί, σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε δράσεις, με εργαλεία, στρατηγικές και γνώσεις που στόχο έχουν να αυξήσουν τη συνειδητότητά σας, κατανοώντας την ολοκληρωτική ευθύνη που έχετε να φτιάξετε τη ζωή σας μέσα από τις επιλογές που κάνετε.

ΣΤΑΔΙΟ 4: «ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΤΟΧΟ;»

Τέλος, εργαζόμαστε -κυρίως υποστηρικτικά- μαζί με εσάς, στην υλοποίηση των δράσεων που από κοινού προγραμματίσαμε στο τρίτο στάδιο.

Στο επίπεδο αυτό προσφέρουμε συμβουλευτική καθοδήγηση σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν τομείς όπως το Management, το Marketing, τη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, τη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και την Στρατηγική, μέσα από πέντε βήματα:

ΒΗΜΑ 1:  ΕΡΕΥΝΑ

ΒΗΜΑ 2:  ΑΝΑΛΥΣΗ

ΒΗΜΑ 3:  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΒΗΜΑ 4:  ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

ΒΗΜΑ 5:  ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Τέλος, στο επαγγελματικό επίπεδο, αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δεδομένου ότι θεωρούμε απαραίτητη για την επιτυχία οποιουδήποτε σχεδίου δράσης και την διατήρηση της αποτελεσματικότητας του, την ειδική κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχειρήσης πάνω σε θέματα που αφορούν την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

«Αυτός που έχει ένα ΓΙΑΤΙ για να ζήσει, μπορεί να υπομείνει σχεδόν το κάθε ΠΩΣ»  Βίκτορ Φράνκλ