Τι σου προσφέρει μια φιλία που αξίζει.

Όλοι θέλουμε να περιστοιχιζόμαστε από φίλες και φίλους. Όμως, πόσοι από μας, έχουν συνειδητοποιήσει την αξία μιας φιλίας; Συνήθως το συνειδητοποιούμε όταν χρειαστούμε τη βοήθεια των φίλων μας. Τι προσφέρει τελικά μια φιλία;

Συντροφικότητα

Είτε πηγαίνεις για καφέ ή στο σινεμά είτε απλώς περνάς το χρόνο σου στα διαλείμματα του σχολείου ή της δουλειάς, ουσιαστικά αυτό που απολαμβάνεις είναι η συντροφικότητα και η παρέα των φίλων σου.

Συζητήσεις

Όλοι χρειάζονται κάποιον να μιλήσουν, να πουν τα νέα τους, να μοιραστούν τα προβλήματα τους και τις χαρές τους. Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο για μα βρεθείς με τους φίλους σου, σίγουρα έχεις θα βρεις τρόπο να επικοινωνήσεις μαζί τους από το τηλέφωνο, με ένα μήνυμα ή μέσω ίντερνετ.

Χείρα βοήθειας

Οι φίλοι είναι που θα σου σταθούν στα δύσκολα, θα σε συμβουλεύσουν, θα σε ακούσουν. Θα είναι δίπλα σου οπότε τους χρειαστείς.

Γέλιο

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια μια φιλίας είναι το να γελάς. Είναι πηγή χαράς και ευτυχίας. Αστείες στιγμές, μικρές ή μεγάλες δεν έχει σημασία. Η παρουσία των φίλων είναι που τις κάνεις ξεχωριστές.

Συμβουλές

Στους φίλους σου εκμυστηρεύεσαι τις σκέψεις σου και τους προβληματισμούς σου. Από εκείνους περιμένεις τη συμβουλή τους. Το να έχεις φίλους σημαίνει πως έχεις κάποιον να ακουμπήσεις και να σου δώσει μια λύση στα προβλήματά σου.

Η φιλία είναι ανεκτίμητης αξίας και πρέπει να μάθουμε να την εκτιμούμε!

Πηγή: https://www.tsemperlidou.gr/ της Μαρίας Μαρκουλιδάκη